Banda CITRARSKA

Orkester citrarjev, ki deluje na območju Domžal, je pred kratkim (2024) praznoval 10 let delovanja. O sebi pravijo: “Banda CITRARSKA je citrarska skupina Kulturnega društva Ihan. Citrarji so se v preteklosti učili igrati citre v glasbeni šoli, nato so za nekaj časa prenehali z igranjem in se jeseni 2014 ponovno zbrali. Vadijo pod vodstvom učitelja Petra Napreta. Lotevajo se raznovrstne glasbe: od zanimivih priredb ljudske, filmske in sakralne glasbe do večnih citrarskih melodij in velikanov klasične glasbe. S skupino redno nastopa tenorist Klemen Torkar, ki uspešno gradi kariero v operah in muzikalih.”

Za njihovo prvo polno obletnico so se odločili, da si pridobijo čisto nov logotip. Ta je sestavljen iz dveh delov: slikovni, ki vidno nakazuje konturo njihovega glavnega instrumenta, in tipografski.
Poleg so za potrebe koncertov in dogodkov v tem letu potrebovali še koncertni list, ki je bil izrezan po obliki citer (ali slikovnega dela logotipa), plakat in oglasni material za splet (dimenzije za objave na Facebook, mail, Instagram in Story).